Gratis bezorging vanaf €35 - Voor 16:00u besteld, morgen in huis

Neroli

Neroli

Neroli is een olie die wordt verkregen uit de bloemen van de Bitter Orange en Seville Orange; twee citrusplanten die ook wel bekend zijn onder de naam Citrus Aurantium Bigaradia. De actieve bestanddelen zijn linalol, linalylacetaat, limoneen, nerol, nerolidol, geranoil, indol, jasmon en anthranile, enzoic en fenylazijnzuuresters. Neroli werd pas ontdekt in de late 17e eeuw en werd vernoemd naar Prinses Anna Maria di la Tremoille, Prinses van Neroli. De olie werd, gebruikt in water, gedronken of rechtstreeks op de huid aangebracht, als middel tegen de pest en andere koortsen. Neroli is dik en diep bruin van kleur. In zijn zuivere vorm ruikt Neroli niet aantrekkelijk, maar verdund geeft het een heerlijke, bijna betoverende geur. Neroli is een antidepressivum, antiseptisch, krampstillend, een afrodisium en een zacht kalmerend middel. Het wordt gebruikt om angst te verminderen en om shock of hysterie klachten te behandelen. Het wordt met name ingezet als middel bij slapeloosheid. Neroli stimuleert de groei van nieuwe, gezonde cellen en heeft verjongende effecten.
Waarom Tabitha het in haar producten gebruikt? 
It can be used on all skin types, but especially dry or sensitive skin. Pure Neroli, also known as orange flower, delivers a sumptuous scent and revitalises the hair and scalp. It also helps brighten hair that has been dulled by over-treatment and stress.

Waarom Tabitha het in haar producten gebruikt?

Neroli kan worden gebruikt op alle huidtypen, maar is vooral geschikt voor de droge of gevoelige huid. Pure neroli, ook wel bekend als oranjebloem, levert een veelzijdige geur en revitaliseert haar en hoofdhuid. Ook fleurt het haar op dat futloos is geworden door overbehandeling en stress.

000